Skip to main content
AdviesArtikelenFrankrijkOntwerp

De tuin als blikvanger

Geschreven door november 3rd, 2021No Comments

U staat op het punt uw handtekening te zetten onder het contract voor de bouw van uw droomhuis in Frankrijk. Eindelijk gaat een langgekoesterde wens in vervulling en verheugt u zich op de momenten die u gaat beleven op dat unieke plekje onder de zon. Want zeg toch zelf: u gaat toch naar Frankrijk vanwege het land, het klimaat en de relaxte leefstijl. Met het huis in uw bezit, is het moment aangebroken dat u zich gaat bezighouden met de inrichting van uw huis: welke keuken, wel of geen bad in de badkamer en welke kleuren krijgen de muren? De focus ligt vaak geheel op het huis, maar wilde u juist niet genieten van het klimaat en het buitenleven?

Juist die buitenruimte rond uw huis? Vaak een vergeten onderdeel van uw droom maar van wezenlijk belang voor het totaalplaatje dat genieten onder de zon in Frankrijk heet. Doordat veel mensen te laat gaan nadenken over de inrichting van hun buitenruimte (tuin), worden er kansen gemist die ondervangen hadden kunnen worden als de tuinontwerper eerder was betrokken bij de bouwplannen. Wanneer u bij het ontwikkelen van uw nieuwbouwplannen een tuinontwerper en huisarchitect gezamenlijk laat nadenken over het geheel, kunnen er verrassende zaken boven komen waar u niet aan heeft gedacht. Met bepaalde wensen die u voor de buitenruimte heeft, kan dan direct rekening gehouden worden.

Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van uw huis: gaat u deze voor uzelf gebruiken of wenst u ook te verhuren. Bij verhuur kunt u de buitenruimte ook zien als commerciële ruimte en blikvanger waarmee u geld kunt verdienen. U kunt ook net iets bieden wat een ander niet heeft, waardoor u zich onderscheidt van de rest. Dit kan een bepaalde sfeer in uw tuin zijn of de aanwezigheid van spelactiviteiten voor kinderen. Ook praktische zaken als de ligging van de septic tank kunnen erg bepalend zijn voor het ontwerp van de tuin. Deze dient op een van te voren goed doordachte plek te liggen. En misschien wilt uw wel een zwembad of zwemvijver? Hoe mooi is het dan, wanneer deze één geheel vormt met zowel de binnenruimte als buitenruimte. Wanneer uw huis op een helling of glooiend terrein ligt, moeten er voorzieningen getroffen worden, zoals keermuren die de grond tegenhouden, of drainage om overvloedig water af te voeren.

Voor al dit soort zaken geldt: als je het van te voren weet, kun je daar rekening mee houden en kun je kosten besparen omdat bijvoorbeeld de graafmachine maar één keer hoeft te komen in plaats van meerdere keren. Kortom, laat uw tuin geen sluitpost zijn maar een integraal onderdeel van uw plannen en wensen voor uw huis. Door op deze manier te werk te gaan, zult u zien dat u kosten bespaart of zelfs geld verdient. Dat gemiste kansen, gepakte kansen worden en dat u nog meer geniet van uw plek onder de Franse zon