Skip to main content

Optimaal woongenot vraagt ook om een stijlvolle tuin.

1: Zorg voor (groene) beslotenheid rond het terras, zonder het helemaal af te sluiten. Dat kan bijvoorbeeld met plantvakken, markante bomen of een paar flinke potten.

2: Kies bij de bestrating van het terras voor natuurlijke materialen. Deze hebben een warmere uitstraling dan bijvoorbeeld beton(tegels).

3: Sfeer volle verlichting maakt het niet alleen prettiger om langer buiten te blijven, maar betrekt de tuin bij avond veel meer bij uw huis. Kies voor softe verlichting op strategische plekken.

4: Een goed terras kan niet zonder een goede tuinset. Ga altijd voor kwaliteit. Hout is mooi, maar verkleurt en vraagt onderhoud, net als natuurlijk riet of rotan . In opmars zijn wickermeubelen en aluminium met textileen. Beiden geven een moderne uitstraling maar er is wel veel kwaliteitsverschil: de coating of wickervezel kan alsnog verkleuren en niet alle textileen is even sterk.

5: Durf te combineren: kies eens voor een combinatie van een robuuste houten tafel met strakke kunststof stoelen.

6: Door tinten te gebruiken die overeen komen met het palet binnenshuis, vervalt de scheiding tussen binnen en buiten. Zoekt u juist meer contrast, kies dan voor één of hooguit twee contrast kleuren.

7: Less is more! Liever één grote eyecatcher dan twintig kleine objecten.

8: Tijdschriften en internet zijn een rijke bron aan inspiratie. Verzamel foto’s en knipsel en maak hier een collage of moodboard van. (Bijvoorbeeld via pinterest). Zo krijgt u van zelf overzicht in de rode lijn van uw voorkeuren maakt u in de winkel makkelijker uw keuze.

9: Online inspiratie:
Anduze potten
Design tuinmeubelen
Papatya meubelen

10: Zichtlijnen, tuinkamers en spannende hoekjes maken een grote tuin veel interessanter.